Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.

Ezékiel 36:26

Szinte hetenként hallunk a híradásokban arról, hogy embereknek új szervre, többnyire szívre van szükségük. Gyakran azt is elmondják a híradások, hogy amennyiben egy bizonyos időn belül ez nem megoldható, akkor a beteg meg fog halni. Az igazán szívszorító az, amikor gyermekekről van szó. Ha elgondolkodunk, rádöbbenünk arra, hogy a emberek esetében a "csere" csak akkor oldható meg, ha valaki meghal. Ezékiel könyvében Isten is beszél a szívátültetésről.

Az Úr kiválasztotta Izraelt egy feladatra, de nem tettek eleget a megbízásnak. Mi végezzük azt a feladatot, amit az Úr elvár tőlünk? Olyan jól elvagyunk az Úrral, a többi ember pedig nem érdekel? Az Úr kész cselekedni értünk. Szívátültetést végez. Az érzéketlen kőszív helyett ad egy érző, másokért élő hússzívet. Hogyan? "Az én lelkemet adom belétek."- mondja. Ezt a cserét mi magunk nem tudjuk elvégezni, csak az Ő lelke képes rá. Nem magunktól, hanem hit által lehet a miénk. Csak így tudunk az Ő parancsolataiban járni, a törvényt megőrizni és betölteni. A törvény betöltése a szeretet. A szeretet pedig csak  a másik emberrel való kapcsolatomban tudom megélni.

Ha szeretem, akkor mindent megteszek azért, hogy ő is megismerje a szeretet forrását, Istent és ő is új szívet kapjon. Így induljunk a mai napnak! Kérjük segítségét, hogy a mai nap Isten Lelke cselekedjen bennünk. Hadd legyünk az Ő eszköze, hogy meglássuk azt az embert, aki Isten szeretete után vágyik. Uram, adj hússzívet, hogy új életem legyen!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések