Levél minden jelenlegi és leendő nőnek...

Tegnap abban a kiváltságban lehetett részem, hogy egy kis időt tölthettem értékes, aranyos fiatal lányokkal, egy számukra rendezett csendes hétvégén. A következő levelet névtelenül egy fiatal férfi írta számukra:

Kedves Hölgyek!

Még általános iskolában a magyartanárom egyszer azt mondta, hogy ha beszédet tartasz, kezdj mindig egy viccel...Ennek fényében tudjátok-e, hogy miért szeretik a férfiak a "szőke nős" poénokat? Ha esetleg nem találnátok rá a választ, elárulom, hogy azért, mert a humornak azt a színvonalát még nagy nehezen megértik. (Még jó, hogy nem vagyok ott, mert lincselés lenne...)

Na de komolyra fordítva a szót, nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy mit is írhatnék nektek...Nézzetek csak szét! Magabiztos, határozott nőket láttok magatok körül? Lehet...De biztos vagyok benne, hogy sokan érzitek mélyen legbelül, hogy nem mindig van ez így. Hordozol sebeket? Egy álarc van rajtad, mert félsz, ha leveszed, felőröl a világ? Úgy érzed, hogy folyamatosan küzdened kell, ha túl akarsz élni? Igazad van, de ahelyett hogy egyedül nézel szembe a nehézségekkel, inkább bízd rá magad valaki sokkal hatalmasabbra, aki erőssé tesz téged! Akad benned bánat, bizonytalanság és vágyódás valami több után? Az első kettő mindig is elő fog fordulni az életedben. De mi is lehet a harmadik, ez a több? Talán a feltétel nélküli szeretet. Henri Fréderic Amiel így fogalmazott:

"A nő azt akarja, hogy ok nélkül, "miért" nélkül szeressék, nem azért, mert szép vagy jó, vagy kedves, vagy művelt, vagy elmés, hanem azért, mert olyan, amilyen."

És vajon ki az, aki képes így szeretni? Az, aki a következő sorokat írta:

Gyermekem…

Lehet hogy te nem ismersz engem, de én mindent tudok rólad Zsoltárok 139,1 Azt is tudom, hogy pontosan mikor ülsz le, és mikor állsz fel Zsoltárok 139,2 Minden utadat jól ismerem  Zsoltárok 139,3 Még a hajszálaid is mind számon vannak tartva Máté 10,29-31 Mert saját magam hasonmására teremtettelek téged 1 Mózes 1,27 Anélkül hogy tudnád, Énbennem élsz, mozogsz, létezel Apostolok Cselekedetei 17,28 Mert az én nemzetségem vagy Apostolok Cselekedetei 17,28 Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek Jeremiás 1,4-5 Kiválasztottalak magamnak, a teremtés kezdetén Efezusiakhoz 1,11-12 Nem véletlen az életed, mivel teljes egészében minden tetted le van írva a könyvemben Zsoltárok 139,16     Én határoztam el pontosan a születésed idejét, és azt is, hogy hol fogsz élni Apostolok Cselekedetei 17,26 Félelmetesnek és csodálatosnak alkottalak meg Zsoltárok 139,14 Én formáltalak anyád méhében Zsoltárok 139,13 Én hoztalak a világra születésed napján Zsoltárok 71,6 Hamisan képviseltek azok, akik nem ismernek engem János 8,41-44 Nem vagyok tartózkodó, sem haragos, hanem teljes szeretettel tekintek rád 1 János 4,16 Vágyom arra, hogy szeretetemmel elhalmozzalak 1 János 3,1 Csupán azért, mert a gyermekem vagy és én Apád vagyok 1 János 3,1    Többet adok neked, mint valaha földi apádtól kaphatnál Maté 7,11 Mert én vagyok a tökéletes Apa Máté 5,48 Minden jó ajándék számodra, amelyet elfogadsz, az én kezemből ered Jakab 1,17 Mert mindenben gondoskodom rólad és ellátlak mind azzal, amire szükséged van Máté 6,31-33 A jövődre vonatkozó terveim mindig reménnyel vannak teli
Jeremiás 29,11 Mert örök szeretettel szeretlek téged Jeremiás 31,3 Annyiszor gondolok rád, mint ahány homokszem van a tengerparton Zsoltárok 139,17-18 És én örvendek neked hangosan énekelve Zofóniás 3,17 Sosem unok bele abba, hogy jót tegyek veled Jeremiás 32,40 Mert az én kincsem vagy 2 Mózes 19,5 Teljes szívemmel és lelkemmel vágyok arra hogy örök életet adjak neked Jeremiás 32,41 És én hatalmas és csodálatos dolgokat akarok mutatni neked Jeremiás 33,3 Megtalálsz, ha teljes szíveddel keresel engem 5 Mózes 4,29 Gyönyörködj bennem és megadom szíved kérését Zsoltárok 37,4 Mert én adtam neked azokat a kívánságokat Filippiekhez 2,13 Mindent megteszek érted, sokkal bőségesebben, mint ahogy azt elképzeled Efezusiakhoz 3,20 Mert én vagyok a leghűségesebb bátorítód 2 Thesszalonikaiakhoz 2,16-17 Az Atya vagyok,  aki minden nyomorúságodban megvigasztal 2 Korinthusiakhoz 1,3-4 Amikor a szíved megtört, akkor vagyok közel hozzád Zsoltár 34,19 Mint ahogy a pásztor karjára gyűjti a bárányát, a szívemhez közel úgy hordoztalak téged Ézsaiás 40,11 Egy nap minden könnyet letörlök a szemeidről Jelenések 21,3-4 És megszabadítlak az összes földi fájdalmadtól Jelenések 21,3-4 Atyád vagyok, és fiamként szeretlek,
mint ahogyan Jézust szeretem  János 17,23 Mert Jézusban láthatod, hogy mennyire szeretlek János 17,26   Ő és én, egyek vagyunk Zsidókhoz 1,3  Ő azért jött hogy bebizonyítsa, hogy én veled vagyok és nem ellened Rómaiakhoz 8,31 És hogy elmondja, hogy nem tulajdonítom neked vétkeidet 2 Korinthusiakhoz 5,18-19 Jézus azért halt meg, hogy egymással megbékéltessünk 2 Korinthusiakhoz 5,18-19 Az Ő halála volt a szeretetemnek legmélyebb kifejezése 1 János 4,10 Feladtam mindent amit szerettem, azért hogy megnyerjem a te szeretetedet Rómaiakhoz 8,32 Ha befogadod fiamat, Jézust, úgy engem fogadsz be 1 János 2,23 Soha, semmi nem választhat el téged az én szeretetemtől Rómaiakhoz 8,38-39 Gyere haza, és a legnagyobb ünnepséget rendezem a tiszteletedre, amelyet a mennyország valaha is látott Lukács 15,7 Én mindig Atya voltam, és mindig Atya leszek Efezusiakhoz 3,14-15 Az én kérdésem ez:
Leszel-e te a gyermekem? János 1,12-13
Várok rád
Lukács 15,11-32

Szeretettel, Édesatyád.,
a Mindenható Isten
Úgy gondolom, hogy egy ilyen szeretetnek nem lehet ellenállni.
Hidd el, Te egyedi vagy. Méltó vagy a szeretetre. Értékesebb vagy, mint ahogy azt valaha is hitted volna. Ha kételkedsz is ebben, ha egy hang az ellenkezőjét is sugallja, ez akkor is így van! Rajtad áll, hogy elhiszed-e. A fiúk nem sűrűn mondják ezt ki, mi ilyenek vagyunk. Nehéz beszélni az érzéseinkről. De mindezek ellenére sokan pontosan ugyanígy gondolunk rátok. Csodálunk titeket az összes hibáitokkal együtt, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy mi sem vagyunk különbek.
Az élet egy kirándulás, amelynek az első néhány kilométere arra szolgál, hogy magadat fedezd fel. Kinek több, kinek kevesebb ez a táv, de nem az számít, hogy mennyi idő alatt tudtad le, hanem az, hogy mit éltél át közben, és mire jutottál. A túra hátralevő része arról szól, hogy mit hozol ki mindabból ami Neked adatott. Számos állomás örömmel tölt majd el, és kimondhatatlanul boldog leszel. Azonban sajnos lesznek olyan megállók is, ahol megfáradva, összetörten zuhansz le a porba, de tudd, hogy sosem leszel egyedül! Ha életed ösvényét Istennel járod, akkor hol egy, hol pedig két lábnyomot fogsz látni az út porában. Ahol kettő van, ott Isten melletted sétál fogva a kezedet. Ahol viszont csak egy lábnyomot látsz, ott Isten az ölébe vesz, és úgy visz át a nehézségeken.
Amit írtam, az mind igaz, őszintén és szívből írtam. Ha csak egy embernek örömet okoztam azzal, hogy megosztottam a gondolataimat, már megérte.
Egy idézettel búcsúzok, ami így hangzik:
"A nők olyanok, int a versenyautók; hallatlanul érzékenyek, nagyon nehéz őket irányítani, de ha egyszer lendületbe jöttek, szinte lefékezhetetlenek."
Jackie Stewart
Áldott Csendes hétvégét!
Aláírás: Én  

(Nagyon kedves gesztusnak tartottuk a levelet, azért is került fel a blogra. Köszönjük kedves Anonymus levélíró, nagyon figyelmes voltál! :-)  )

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések