Ceruzák a padon

„Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.” 

Kol 3,17

Ő C. úr.

Mielőtt megmondanám a nevét, bemutatom nektek.

Minden vasárnap ugyanaz történik. Vasárnapi iskolába megyünk, a gyerekek a saját csoportjukba, mi a férjemmel a magunkéba. A tanítás után összegyűjtjük a gyerekeket, és átmegyünk a főterembe istentiszteletre.

Szokásos helyünkre ülünk a karzaton. És minden héten ugyanaz a kép fogad: szépen kihegyezett sárga ceruza van mindenki előtt.

Nem sokat foglalkoztam gondolatban a sárga ceruzákkal mindaddig, míg egy kedd reggel dolgom nem akadt a gyülekezeti irodában. Egy jól öltözött úriember ment el mellettem egy doboz ceruzával egyik és ceruzahegyezővel a másik kezében. Lelki szemeim előtt megjelentek a szépen kihegyezett sárga ceruzák a padon. Halkan megkérdeztem egy bennfentest: „Ő szokta kihegyezni minden vasárnapra a ceruzákat?” Az illető bólintott.

Ez a férfi minden héten bejött, majd egy idő múlva kiment, anélkül, hogy bárki figyelemre méltatta volna. Nem is várt figyelmet vagy hálás vállonveregetést. Az Urat szolgálta azzal, hogy minden vasárnapra kihegyezte a ceruzákat.

Közben persze a gyülekezet tagjait is szolgálta. Hétről hétre kihegyezett minden ceruzát az Úr nevében, megélve ezzel mai igénket: „Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala” (Kol 3,17).

Nagyon jó ez az ige, ha nem várunk mindezért elismerést. Észrevétlenül szolgálni nem könnyű dolog. De ha ezt tesszük, Isten a legnagyobb elégedettséggel tölt el.

Az a nő, aki úgy szolgál, hogy nem veszik észre, nem hálálkodnak neki, jobban szereti Istent, mint mások dicséretét. Biztos benne, hogy észrevétlen tetteit feljegyzik a Mennyben. Elégedett, mert tudja, hogy Isten örül a szolgálatának.

Te szoktad összehajtogatni a gyülekezeti hírlevelet, és ezt senki se tudja? Úgy érzed, nem látja senki, mennyit dolgozol naponta a mosással-vasalással? Nem veszik észre, ha friss virágot teszel a templomi vázákba, vagy kiviszed a szemetet a munkahelyeden?

Ó, drágám, ne fáradj bele a jó cselekvésébe! Legyen az ceruza hegyezés, vagy hogy elviszed a vasárnapi prédikáció felvételét valakinek, aki nem tudott eljönni, abban biztos lehetsz, hogy Mennyei Atyád mindent lát, amit az Ő Neve dicsőségére teszel.

A jól öltözött úr neve pedig Ceruza Hegyező úr.




Uram, hálás vagyok mindenkiért, aki „ki szokta hegyezni a ceruzákat”. Áldd meg, kérlek, mindazokat, akik törődnek a részletekkel, melyek fölött gyakran elsiklunk, melyeket természetesnek veszünk. Mutasd meg, hogyan szolgáljam Neved dicsőségét, segíts, hogy jobban szeresselek Téged, mint azt, hogy mások dicséretét hallgatom. Jézus nevében, Ámen.




(Forrás: Wendy Pope: Pencils in the Pew, Encouragement for today, 2014. október 27.  www.proverbs31.org, fordítás:http://lelekerosito.hu/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések