Indulj!

Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. ... Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor…


Józsué könyve 1:2-3, 5-6

Most azért, indulj! Az új esztendő úgy áll előtted, mint egy meghódítandó terület. Ha megnézed a jövő évi naptárat, a napok időbeosztása még üresen tátong. Ma éjszaka, éjfélkor, átlépsz egy új és ismeretlen területre, csakúgy, ahogy az Izraeliták átlépték a Jordán folyót, amikor elfoglalták Kánaánt. Ma éjszaka olyan, mint a "nincs visszafordulás" folyama. Egy kicsit a Kánaánba való belépésre hasonlít mindez, nem gondolod? A mai első vers parafrázisként így szólna: 

„Most azért indulj, lépj bele az új évbe, melyet elkészítettem számodra.” És hallgasd csak a következő mondatot: „Nektek adok minden helyet, ahová léptek.” 

Érted? Isten neked szánja a következő tizenkét hónapot. Minden egyes helyet neked ad majd, ahová lépni fogsz. (Isten nem azért ad eléd alkalmakat, hogy azokat könnyelműen eltékozold.) Nem, neked azokat a lehetőségeket meg kell élned, hogy valóban a tieid legyenek. Az ígéret földjét lehetőségként kapták meg az Izraeliták, de nem lett az övék mindaddig, míg meg nem tették a szükséges lépéseket, hogy elfoglalják azt. 

Isten hatalmas dolgokat készített számodra a következő évben. Ő ajtókat fog nyitni számodra, és az utadat fogja egyengetni. Ő terelgetni fog, hogy megtaláld az helyes irányt. „Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra ne térjetek le!” Ézsaiás 30:21 

Bármerre fog Isten vezetni, bármilyen lehetőséget fog eléd tárni, légy bátor megtenni a szükséges lépéseket!

Mi úgy tekintünk a következő évre, mint, a „jövőre.” Isten azonban már „múltként” kezeli. Nekünk ezért nem kell félnünk a következő tizenkét hónaptól --- mert Isten már járt ott előttünk, tudja mi vár ránk. Ezért, Drága Barátom, Boldog Új Évet kívánok! 


Köszönöm, Uram, mindazt, amit elvégeztél az elmúlt évben… és már előre szeretném megköszönni mindazt, amit a következő évben fogsz megcselekedni. Készen állok meglépni minden általad megteremtett és megáldott lehetőséget, melyet elkészítettél számomra. Ámen





(Forrás: Joni Eareckson Tada, Joni and Friends Daily Devotionals, Get Ready, www.joniandfriends.com, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

  1. Boldog Új Évet kívánok minden kedves tesvéremnek,és legyünk az Ő követői ebben az évben is!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések