De még vár az Úr, hogy megkegyelmezhessen

"De még vár az Úr, hogy megkegyelmezhessen, még hallgat, hogy irgalmazhasson. Mert bár ítélő Isten az Úr, boldogok mindazok, akik benne reménykednek. [...] Bizonyosan megkegyelmez az Úr, ha hozzá kiáltasz. Mihelyt meghallja, válaszol neked.

(Ézsaiás 30:18,19)






Azt tudjuk, hogy az Úr Jézus kedves és együtt érző volt, de milyen kép van bennünk az Ószövetség Istenéről? A mennydörgésre és a tűzre gondolunk a Sínai hegynél? Vagy az átkok és apokalipszisek képe van bennünk? Talán a büntetésre és az ostorozásra gondolunk? Esetleg füst, harag, morajlás és villámlás ami eszünkbe jut?

Nézzünk túl mindezeken, és lássuk meg Mózes Istenét, Izráel Szentjét,  Ezékiel látomásában megjelenő Személyt és Dániel történelmet irányító Istenét, amint megtiltotta Izráelnek, hogy megátkozzák a hallássérült embereket, hogy túllépjenek a vakokon,  megrabolják a szegényeket, hogy megfosszák az árvákat, vagy az özvegyeket kisemmizzék. Isten megsajnálta a sivatagban zokogó Hágárt. Ő lehajolt Hannához, aki annyira el volt keseredve, hogy részegnek tűnt, Isten mégis tudta, hogy egy kisgyermek után vágyakozik. Ő tisztelettel és együtt érzően bánt Támárral, aki egy vérfertőzés áldozata lett. Ő gyógyírt adott Naomi fájó szívére az ő idős korában és magányában.

Az Atya együtt érző szeretete leírhatatlan.  Ő nem csak az együttérzéséről biztosít bennünket, hanem az Ő szeretetét és kegyelmét is felajánlja nekünk.  Ő arra vágyik, hogy kegyelmét teljesen rád áraszthassa.

Ha életünk nehézségeiben nem ragaszkodunk Istenhez, akkor teljesen félreismerjük Őt, mert: Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy. Nem perel mindvégig, nem tart haragja örökké.Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. (103. Zsoltár 8-10)

A mai elcsendesedésedkor emlékezz arra, hogy nem csak Jézus az aki együtt érez az elesettekkel és a fájdalmakat hordozókkal, hanem az Atya is.



Atyám, az együttérzést és a meleg szeretetet sokszor inkább a Te Fiadhoz kötöm, mint hozzád. Bocsásd meg nekem, hogy sokszor elfelejtkezem szereteted egész Biblián átívelő megnyilvánulásáról.




(Forrás: www.joniandfriends.org Joni and Friends Daily Devotional   November 5, 2013
The Lord Longs to be Gracious fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések