Életünk Ura

Térjetek meg, elpártolt fiaim! Meggyógyítlak benneteket, bár elpártoltatok. Itt vagyunk, eljöttünk hozzád, mert te vagy, URam, a mi Istenünk!


Jeremiás 3:22

Milyen az igazán engedelmes keresztény? Talán olyan, akinek a viselkedése kék-szalag díjjal jutalmazható? Vagy talán olyan, aki a lehető leghűségesebben tölti be Isten parancsolatait?

Amikor megfogalmazódik az a vágy bennünk, hogy megújítsuk engedelmességünket Isten felé, talán úgy gondoljuk, hogy ha gyakrabban tanulmányozzuk a Bibliát, vagy mélyebb önvizsgálatot tartunk, akkor szépen megerősödünk az engedelmességben. Úgy gondoljuk, hogy így fokozatosan elsajátítjuk azt. De ez nem így van. Jeremiást az Úr így tanította: „Gyertek vissza hozzám…. én meggyógyítalak benneteket.” Isten önmagára mutatott, mint gyógymódra. Az Úr szemében az az igazán engedelmes követője, aki őszintén az Úrba kapaszkodik, és arra vágyik, hogy mindinkább megismerje Őt.

Isten nem a teljesítményre tekint. Ő utánunk vágyakozik. Isten nem azt akarja, hogy pusztán a parancsolatait tartsuk be. Ő egész lényünkre igényt tart. Ne feledd azonban, hogy Jézus sohasem fog az engedelmességbe beleerőltetni. Ő sohasem fogja magát rád erőltetni. Ehelyett, Jézus teljes szeretetével ragaszkodik hozzád.

„Vannak olyan helyzetek, amikor azt szeretnénk, hogy Isten ráerőltessen bennünket a helyes útra, de Ő ezt sohasem fogja tenni. Máskor pedig azt szeretnénk, hogy hagyjon békén bennünket, de Ő ezt sem teszi meg. Ha nem tartjuk meg az Ő parancsolatait, Ő nem kényszerít bennünket a jó cselekvésére.” Oswald Chambers

Amikor Jézus a gondolataid és szíved vágyának középpontjába kerül, amikor az Ő dicsőségére élsz, akkor válik Jézus életed Urává.


Atyám, tudom, hogy az engedelmes élet egyedül csakis úgy lehetséges, ha szüntelen kapcsolatban vagyok Veled. Segíts meglátnom, hogy ez a tökéletes szabadság útja, és amikor Hozzád fordulok, akkor leszek igazán biztonságban, ekkor leszek igazán boldog és szabad. Érintsd meg szívemet, hogy Hozzád forduljak, és engedelmes lehessek.


(Forrás: Joni and Friends Daily Devotional, When He is Easily Lord,  http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések