Ezért lettünk megalkotva...

Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld végéről, mindenkit, akit nevemről neveznek, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.




Ézsaiás 43: 6-7

Elgondolkodtál már azon, hogy Isten miért alkotott meg téged? Vagy azon, hogy a gyerekeiteket miért éppen a ti családotokba helyezte? Isten az Ézsaiás könyvének 43. fejezetének a 6-7. versében megadta a kézzelfogható választ: az Ő dicsőségének bemutatására, örömének továbbadására és bemutatására alkotott bennünket, hogy nap mint nap bemutassuk Őt mindazoknak, akikkel kapcsolatba lépünk.

Mit foglal magában a "dicsőségének bemutatása" kifejezés? Isten tulajdonságainak és jellemvonásainak tükröződését jelenti. Azt jelenti, hogy elhatározzuk, hogy a jót, és az igazságot választjuk. Azt jelenti, hogy ráharapsz a nyelvedre, ha épp pletykálni készülsz, mindent megteszel a szükségben lévő szomszédod érdekében, még akkor is igazságot mondasz, ha ebből hátrányod származik, nem vágsz vissza, amikor valaki megbánt téged, és nyíltan és szabadon beszélsz a mennyei Atyádról. Röviden összefoglalva: úgy élsz, ahogy Jézus, amikor itt járt a Földünkön.

Isten láthatatlan számunkra. Az Ószövetségben, amikor be akarta mutatni önmagát, az Ő jellemét, akkor olyan látható dolgok által tette ezt, mint az égő csipkebokor, tűz vagy felhőoszlop. Az Újszövetségben Isten az Ő dicsőségét az Ő Fián, Jézuson keresztül mutatta be. Jézus fizikailag azonban már nem él közöttünk ezen a Földön, és az égő bokrok már csak a préri tüzekor vagy az összegyűjtött levelek égésekor láthatóak. Hogyan mutathatja be hát Isten az Ő dicsőségét a mai korban? A válasz: Általad. Belegondoltál már abba, hogy ez mekkora megtiszteltetés?

Atyám, Istenem, mennyire megbecsülsz és megtisztelsz engem! Már nem az égő bokron keresztül szólalsz meg, hanem embereket választasz, mint engem is, hogy visszatükrözzünk Téged. Kérlek tegyél alkalmassá, hogy jellemedet és dicsőséges voltodat másoknak bemutathassam a mai napon. Szeretnélek Téged felmagasztalni, és megélni azt az életet, amiért megalkottál engem.






(Forrás: Joni and Friends, Daily Devotionals, We were made for This, www.joniandfriends.org)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések