Készülj fel a találkozásra a te Isteneddel....

Rájöttem, hogy mindaz, amit Isten tesz, örökké megmarad; nincs ahhoz hozzátenni való, és nincs belőle elvenni való. Azért rendezte Isten így, hogy féljék őt. Ami volt, régóta megvan, és ami lesz, már régen megvolt; és az Isten előkeríti azt, ami tovatűnt.


Prédikátor könyve 3:14-15



Ne ijedj meg ettől a verstől. Hiszen jó hírt közvetít! Isten egy napon elő fogja hívni a múltad eseményeit, cselekedeteit megvizsgálásra, és minden bizonnyal botlásokat, foltokat bűnöket és hibákat fog látni. De látni fogja az Ö Fiának vérét is, ami mindezt befedezi. (Zsidókhoz írt levél 9:14) Mi fog még előjönni a visszatekintés során? Isten látni fogja, hogy számtalan esetben engedelmeskedtél és állhatatos voltál, bíztál Benne, és Belé kapaszkodtál, a kitartásodat is látni fogja a nehéz időkben, a téged megkörnyékező kísértések visszautasításáról sem fog megfelejtkezni. Ismét Fiának gondviselése fog felmagasztaltatni, amikor nyilvánvaló lesz a kiáradó kegyelem megnyilvánulása az életedben. Amikor mindez lepereg majd előtted, úgy fogod majd áldani Istenedet Jézus véréért és a rád kiáradt áldásokért mint még soha azelőtt....

Térdre fogsz hullani Jézus előtt, hogy kinyilvánítsd háládat és köszönetedet. A Fájdalmak Férfija le fog lépni a trónusáról, és oda fog menni hozzád. Kegyelmet fogsz nyerni bizonyosan, hiszen jól ismeri mindazt amin keresztülmentél, a fájdalmaidat és mindazokat a kísértéseket melyekre nemet mondtál. Feléd fogja nyújtani a szegek által megsebzett kezét, és amikor a kezed az Ö kezében pihen majd, minden szégyenérzeted tova fog szállni. A saját sebeid által, valamint mindazokban az eseményekben amikor elutasítást, fájdalmat éreztél, legalább egy leheletnyit megízlelted, hogy a Megváltó mi mindent megélt a te megváltásodért.

Nehézségeid úgy készítenek fel az Isteneddel való találkozásra, mint semmi más itt a Földön. A szenvedések segítségével készen fogsz állni a találkozásra, hiszen mi más tudná jobban bizonyítani szeretetedet Jézus felé, mint az, hogy a földi élet próbái nem mozdítanak ki békédből, nem ijesztenek meg téged?

Kegyelmes Istenem, telve vagyok hálával Jézus Krisztus iránt. Vére elfedi bűneimet, és kegyelmének áldásai segítenek a mindennapok megélésében. Minden dicséret az Övé!




(Forrás: Joni and Friends, Prepare to Meet your God, www.joniandfriends.org, fotó: crosswalk.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések