Amikor beleavatkozunk Isten tervébe


"Várjad az Urat, légy erős, bátorodjék a szíved, és várjad az Urat!"
(27.Zsolt.14.)



Ábrahám és Sára történetében vannak olyan részletek, melyeket egyszerűen nem értek. Például, hogy gondolhatta azt Sára, hogy felajánlja a férjének hogy együtt aludjon a szolgálójával?

Istennek egy csodálatos terve volt Ábrahámmal és Sárával. Bár ez a terv kibontakozott Sára cselszövései ellenére is, ügyeskedése rengeteg szívfájdalmat és küzdelmet okozott az egész családnak. Sokszor mi is szeretünk előre szaladni, ha úgy érezzük, hogy Isten nem elég gyorsan cselekszik. Bevetjük a hízelgés, a szemet hunyás, a csábítás és az összeesküvés eszközét. Igyekszünk akadályozni, hátráltatni, vagy éppen siettetni, hajtani a dolgokat.

Jeremiás könyvének a 29. fejezetéből a 11. vers arról beszél, hogy Istennek terve van minden egyes ember számára: "Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek."  Istennek nincs szüksége arra, hogy mi emberek beavatkozzunk ebbe a tervbe. Szüksége van viszont az engedelmességünkre és az együttműködésünkre.

Megkérdeztem a facebook barátaimat, hogy mondjanak el olyan eseteket, amikor beleszóltak Isten tervének a kibontakozásába. Álljon hát itt néhány bejegyzés:

Elkezdtem imádkozni, hogy Isten változtassa meg a férjemet. Aztán belefáradtam a várakozásba, és úgy gondoltam, hogy majd kézbe veszem a dolgokat. Csupán egy dolgot sikerült elérnem ezzel: feldúltam a házasságunkat, és a helyzet még rosszabb lett, mint előtte volt.

Imádkoztam egy férjért, de belefáradtam abba, hogy megvárjam, míg Isten elém hoz valakit. Egy nem keresztény férfival kezdtem el járni, aztán iker terhességem lett, végül magamra hagyott, hogy egyedül neveljem fel két gyermekem.

- 24 évesen terhes lettem, majd elvetettem a kisbabát. Nem bíztam Istenre a helyzetet, és a kezembe vettem a dolgok irányítását. Évekig tartó rémálmok, kétségbeesés, bűntudat és félelem gyötört aztán. Végül megengedtem Istennek, hogy végig vezessen a teljes bűnbánaton és megtapasztalhattam a bűnbocsánatát is. Annak ellenére, hogy ismertem Krisztust az abortuszom időszakában, nem hittem volna, hogy végig mellettem lenne a terhességem alatt. Bár megharcoltam az abortuszt fizikailag, érzelmileg és lelkileg, még Isten megbocsátó szeretetéről is beszélek a bizonyságtételeimben, soha sem tapasztalhatom meg a gyermeknevelés örömét...

- Bátorítottam a férjemet, hogy fogadjon el egy munkát több ezer mérföldnyire a családtól és barátoktól. Minden elképzelhető rossz dolog megtörtént velünk. Tudom, hogy beleavatkoztam Isten tervébe, mert nem vártam meg az Ő vezetését ebben a kérdésben. Még mindig szenvedjük a következményeket

Isten megadta nekünk a szabad akaratot, és megengedi, hogy előre viharozzunk, de ugyanígy megengedi azt is, hogy döntéseink következményeit megérezzük életünkben. Sára közbeavatkozása miatt, Hágárnak megszületett Izmáel, a fia. Mohamed, a muszlimok és az iszlám hit alapítója Izmáel családfájából származik. Isten előre megmondta, hogy Izmáel és Izsák utódai között feszültség lesz, és még a mai napig szemlélhetjük a konfliktust a muszlimok és a zsidók között.


Arra szeretnélek a mai napon biztatni, hogy ne avatkozz bele Isten tervébe. Várj addig, amíg Ő cselekszik, és ne akard a gyeplő irányítását átvenni, ha úgy érzed, hogy Isten nem a te számításod szerint időzít. 


Ó Uram, bocsásd meg a türelmetlenségemet. Bocsásd meg, hogy sokszor előtted járok. Bocsásd meg kérlek, hogy gyakran beleavatkozom terveidbe, és mindent összekavarok. A mai napon szeretném elhatározni, hogy Rád akarok várni. Nem fogok előtted szaladni. Nem fogok olyan tervekkel előhozakodni, amelyek az akaratomat, vágyaimat, szeszélyeimet szolgálják csupán. Szeretnék a Te tökéletes terveddel összhangban lenni a Te tökéletes időzítésed szerint. Jézus nevében, Ámen


Átgondolásra:

Sára egyszer az egész zűrzavarért, amelyet tulajdonképpen ő maga okozott, a férjét hibáztatta. Olvasd el Mózes I. könyvének 16. fejezetéből az 1-5. verseket.
Volt már arra példa, hogy összekavartad a dolgokat körülötted, aztán mást okoltál mindenért?









Forrás: November 25, 2013. When We Interfere with God’s Plan, Sharon Jaynes
Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013

Used with permission

Fotó:pinterest.com



Megjegyzések

  1. O igen ez üzenet nekem Istentől,köszönöm mert Te tudod a legjobban Papa mi jó és hasznos nekünk.. Áldalak és Dicsöitlek..Ámen

    VálaszTörlés
  2. Az iker gyerekes nő esetén... mi van ha Isten terve volt a "nem keresztény" férfi és aztán a két kisgyerek felnevelése mint feladat? Nekem ez borzasztó nagy kishitűségre utal, hogy pik-pak csak úgy fel van borítva egy mindenhatónak mondott erő akarata/terve mert egy kis "senki" egy nap jobb helyet balra megy. A hölgy aki elvetette a gyerekét: honnan tudja, hogy nem isten sugallta, hogy elvetesse a gyerekét egy nagyobb szenvedésért? Teljesen mindegy mi az ok, ezek a személyek egyszerűen nincs honnan tudják mikor mi a sokkal de sokkal nagyobb hatalom TERVE. Erről csak az a vicc jut eszembe, hogy árvíz esetén egy ember felmegy a tetőre és imádkozik Istenhez, hogy mentse meg. Egyszer arra jön egy tutajon két ember, de elküldi őket, hogy "majd Isten őt megmenti", később jön egy motoros csónak, azt is elküldi, egy helikopter is érkezik, de velük se megy. Végül meghal és mikor felér a menybe, kissé haragosan megkérdi Istentől, hogy miért nem mentette meg... mire az csak annyit mond, hogy szerinted ki küldte a tutajt, csónakot meg a helikoptert???" Szóval én egyszerűen nem értem ezeket a gondolat meneteket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isten mindig az élet mellett van! Soha nem akarja egyetlen élet végét sem. Ô a gyermeket àldàsként adja az életünkbe, ajàndékként, mi senkik vagyunk, és nem ölhetünk meg egy magzatot sem. Egy Ùrra bìzott pàrkapcsolat, semmi màshoz nem fogható.Igen, vàrni nehéz de megéri, mert jobb hàzassàgban élni, mint égni.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések