Álljatok szilárdan, Hölgyeim!

Ezért tehát, testvéreim, akiket szeretek, és akik után vágyódom, örömöm és koronám, így maradjatok meg az Úrban, szeretteim! Evódiát intem, és Szüntükhét is intem, hogy legyen közöttük egyetértés az Úrban. Sőt téged is kérlek, hűséges munkatársam, segíts nekik, akik együtt küzdöttek velem az evangéliumért; Kelemennel és a többi munkatársammal is, akiknek a neve benne van az élet könyvében.


(Filippibeliekhez írt levél 4:1-3)

Örömmel munkálkodtam volna Pál mellett. Mekkora élmény lett volna hallgatni a tanításait, osztozni az odaszánt életében, imádkozni vele, mellette lenni a nehézségeiben és örömeiben, megtapasztalni kitartó hitét! A menny előízét sugárzó apostoli miliőben csodálatos lehetett megtapasztalni az összetartozás erős, megingathatatlan, édes érzését. Evódia és Szüntükhé ehhez a bensőséges baráti körhöz tartozott. Ezek az asszonyok hűséges társai voltak Pálnak az evangélium terjesztésében. Ugyanazokkal a nehézségekkel, támadásokkal kellett szembenézniük, mint Pálnak, ugyanazokat a küzdelmeket élték meg, mint az apostol. Pálhoz hasonlóan, bármerre jártak, megosztották környezetükkel a jó hírt, és a bennük lévő reménységről beszéltek.

Valami mégis történt ebben a testvéri közösségben. Eltévesztették a fókuszukat és ez viszályt szült közöttük, a testvéri egység pedig megsérült. Szidalmazó, békétlen perpatvarkodásuk híre még a börtönben lévő Pálhoz is eljutott. Célt vesztettekké váltak. Nem is gondoltak bele, hogy civakodásuk miatt nem csak a környezetük sérül, de maga az apostol is. A nézeteltérésük elkedvetlenítette az embereket, és sajnos, az evangélium terjedése is lassult, mert a veszekedők számára a saját igazuk érvényesítése fontosabb volt, mint a szolgálatuk.

Pál arra kérte a hölgyeket, hogy álljanak szilárdan: nyerjék vissza elköteleződésüket, szilárdítsák meg lelki életüket, rakják helyre a fókuszukat. Mindannyian beleeshetünk a piszkálódás, békétlenség és civódás lelkületébe. Ne feledjük hát a Filippibeliekhez írt levél 2:14. versét: „Mindent elégedetlenség és panaszkodás nélkül tegyetek! „ (EFO)

Köszönöm, Atyám, hogy megörökítetted ennek a két asszonynak a történetét a Szentírásban. Figyelmeztetésként olvastam ezeket a verseket a mai napon. Segíts,kérlek, hogy a testvéreimmel „egyetértésben élhessek az Úrban! „








(Forrás: Joni and Friends, Daily Devotionals, Stand Firm, Ladies, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések