Tedd azt, amit a szeretet mond

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.


Galata 5:22-23

Elmúlt a Valentin nap. Az üzletekben csokoládét és virágot vásárolhattunk szeretetünk kimutatásaként. De valóban ez a szeretet megnyilvánulása? Miért engedjük, hogy az üdvözlőkártyákon lévő sablon szövegek vagy a csokoládé segítségével mondjuk el érzéseinket? A mai Igevers egy mélyebb meghatározást tár elénk. Számos Biblia fordító a szeretet szó után egy vesszőt tesz, jelezve ezzel, hogy az öröm, a türelem és a felsorolás folytatása tulajdonképpen a szeretet mibenlétét definiálja.

Nagyon szeretem a „The Message” - (Az Üzenet) parafrázisát az I. Korintusi levél 13. fejezetéről: „A szeretet sohasem adja fel, a szeretetnek fontosabb a másik ember, mint saját maga. A szeretet nem akarja azt, ami nem az övé. A szeretet nem vág fel, nem dülleszti a mellét, és nem erőlteti rá önmagát a másik emberre. A szeretet nem helyezi előtérbe önmagát, és nem veszíti el a fejét. A szeretet nem tartja számon mások bűneit, és nem tapsol, amikor a másik elesik. A szeretet örül, amikor az igazság felragyog. A szeretet elfogadó, mindig Istenben bízó, mindig a legjobbat kereső, sohasem vissza- tekingető, hanem töretlenül előre halad a célig.”

Írd le egy papírra ezt az idézetet, és tedd ki egy jól látható helyre. És ezután, „ Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat.” (Jakab 1:22) Kinek mondod azt, hogy „Szeretlek”? Kedvesen is fordulsz felé? Vigyázol is a hírnevére? Esetleg úgy adsz neki, hogy cserébe vissza is vársz valamit? Számon tartod-e, ha ez az ember ellened vétkezett? Tudsz örülni annak, ha mással is mély barátságot ápol? „Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet. ” (I.Korintus 13:13)

Uram, Istenem! Imádkozom a szeretteimért. Tégy engem tiszta csatornává, hogy önzetlen szeretetedet képviselhessem a környezetem felé. Segíts, hogy ne legyek elváró feléjük, hanem örömömmel tudjam a jóságodat és kegyelmedet a körülöttem élőkre sugározni.







(Forrás: Do What Love Says, Joni Earackson Tada, Fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések