Élete életet jelent

"Én azért jöttem, hogy életük legyen."


(János 10:10)


Jézus szíve tiszta volt. Ezrek rajongtak érte, mégis megelégedett az egyszerű életvitellel. Asszonyok gondoskodtak róla (Lukács 8:1-3), mégsem vádolták kéjvágyó gondolatokkal. Saját teremtményei megvetették, de kész volt megbocsátani nekik, még mielőtt irgalomért fordultak volna hozzá. Péter, aki három és fél évig volt Jézus kísérője, "hibátlan és szeplőtelen Báránynak" nevezte őt (1Pt. 1:19). János, aki ugyanennyi időt töltött Jézussal, végül arra a következtetésre jutott, "hogy őbenne nincsen bűn" (1Jn. 3:5).

Jézus szíve békés volt. A tanítványok idegeskedtek, amikor ezreket kellett jóllakatni, Jézus azonban nyugodt maradt, sőt megköszönte Istennek a problémát. Tanítványai rémülten kiáltottak a viharban, a Mester viszont átaludta azt. Péter kardot rántott, hogy megküzdjön a katonákkal, ő pedig gyógyításra emelte a kezét. Szíve teljesen nyugodt volt. Vajon duzzogva hazament, amikor tanítványai magára hagyták? Elvesztette-e a türelmét,  amikor Péter megtagadta? Amikor arcul köpték a katonák, viszonozta-e a szájából előtörő tűzzel? Távolról sem! Békés volt, megbocsátott nekik, és nem engedte, hogy a bosszú vezérelje.

Nem engedte, hogy mennyei elhívásán túl bármi más irányítsa. Céltudatos szívvel élt, A legtöbb embernek semmi különösebb célja sincs az életben, és pontosan ez az, amit végül el is érnek. Jézus egyetlen célt tartott szem előtt: megmenteni az emberiséget a bűneiből. Egyetlen mondatban össze tudta foglalni az életét: "Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet! (Lk. 19:10)

Aki megmentette a lelkedet, arra vágyik, hogy átformálja a szívedet. Isten kész a Szabadító képére formálni bennünket! elfogadjuk az ajánlatát?

(Max Lucado)
fotó : Pinterest.com



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések