Tavaszi saras utak

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.
(Példabeszédek 3:5-6)




Nevezhetjük késői téli viharnak, vagy korai tavaszi esőnek, ebben az időszakban, ha megnyílnak az esőcsatornák, az bizony rengeteg vizet, és ebből következően saras földet jelent.


A Marylandi földjeink barázdáinak a sok eső nagyon jót tett, azonban a házunktól a főútig vezető földes utunk katasztrofális állapotba került. A terepjárónk kereke kipörgött, sarat hányva mindenfelé. Normális esetben könnyű volt vezetni az egyenes földes úton, de eső után hiába volt egyenes az út, mégsem volt egyszerű végigjutni rajta.
Ezen az úton való előrejutás nagyon hasonlít ahhoz az úthoz, amely előtted áll. Amikor az Úrban bízol, Ő megígéri neked, hogy kitérők nélkül, a számodra megtervezett célhoz fog elvezetni téged. Egyenessé fogja tenni számodra az utat, és az Ő tökéletes időzítése szerint fogsz megérkezni. Bár célirányosan fogsz haladni, abban biztos lehetsz, hogy zökkenők mindenképpen lesznek útközben. Mert ha kerülők és kitérők nem is lesznek utazás közben, viharokra mindenképpen számíthatsz majd az utad során.

Ne tégy úgy mint Izráel népe, akik elfelejtkezvén Istenről, és utazásuk során negyven éven keresztül mást sem csináltak, csak köröztek a sivatagban. Az Ígéret Földjére vezető utuk semmiképpen sem volt célirányosnak mondható. Bízz az Úrban, és Ő egyenesen a számodra megtervezett célhoz fog elvezetni. És ne aggódj az útközben tapasztalt zökkenők, a kátyúk és a kényelmetlenségek miatt. 

Uram, be kell vallanom, hogy nem mindig bíztam teljes szívemből Benned . Bocsáss meg kérlek, ha a saját értelmemre támaszkodom, amikor az utam megnehezedik. Tudatosítani szeretném magamban, hogy nem egy zökkenőmentes hanem egy egyenes, célirányos utat ígértél nekem, ha teljesen bízom Benned. Uram, kérlek emlékeztess minden kátyúnál, keréknyomnál és akadálynál, hogy teljes szívemből Rád támaszkodjam.




(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals, A Farm Road in Spring http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/ fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések